Roladki pomidorowe

0 (0 ocen)

Bradzo lubię ekspetymwntować w kuchni. Roladki są naprawdę smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 40 dag schabu bez kości,
    3 suszone pomidory w oleju,
    4 plastry szynki,
    4 dojrzałe pomidory,
    2 cebule,
    bazylia,
    sól,
    pieprz,
    2 łyżki mąki,
    olej do smażenia.

Roladki pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki pomidorowe1 1. Schab pokroić na 4 kotlety, rozbić. Oprószyć, solą i pieprzem. Suszone pomidory osączyć, pokroić drobniutko. Rozłożyć na plastrach mięsa i przykryć plastrem szynki.
  • Roladki pomidorowe2 2. Zrolować i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju na złotobrązowo.
  • roladki pomidorowe3 3. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Pokroić w kosteczkę. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Dodać pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą posiekanej bazylii. Dusić minutkę.
  • roladki pomidorowe4 4. Przełożyć sos do naczynia żaroodpornego, ułożyć roladki. Zapiekać ok. 40 min w temp. 170st.

Komentarze

Podobne przepisy