Roladki pełne pyszności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PIERŚ Z KURCZAKA OCZYSZCZAMY I DZIELIMY NA 4 CZĘŚCI.
KAŻDĄ CZĘŚĆ ROZBIJAMY I PRZYPRAWIAMY Z KAŻDEJ STRONY SOLĄ I PIEPRZEM.
NA KAŻDYM KAWAŁKU UKŁADAMY PLASTER SZYNKI, KAWAŁEK MOZZARELLI ORAZ KAWAŁEM ZMROŻONEGO SZPINAKU.
DOKŁADNIE ZAWIJAMY TWORZĄC ROLADKI.
2.UFORMOWANE ROLADKI PANIERUJEMY W MĄCE, ROZKŁÓCONYM JAJKU ORAZ BUŁCE TARTEJ WYMIESZANEJ Z POKRUSZONYMI PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI.
3. ROLADKI SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU TAK ABY MIAŁY ZŁOCISTY KOLOR Z KAŻDEJ STRONY.
Porady
FO FASZEROWANIA ROLADEK UŻYWAJ ZAMROŻONEGO SZPINAKU, WÓWCZAS ZNACZNIE ŁATWIEJ BĘDZIE JE UFORMOWAĆ.
Komentarze