Roladki pełne pyszności

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Przepis na połączenie tego co lubię: roladki ze szpinakiem, szynką szwarcwaldzką i serem mozzarella.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 PIERŚ Z KURCZAKA
    - OK 50 G MROŻONEGO SZPINAKU Z SOSEM ŚMIETANOWYM
    - 4 PLASTERKI SZYNKI SZWARCWALDZKIEJ
    - 200 G SERA MOZZARELLA

    SÓL, PIEPRZ

    DO PANIERKI: MĄKA, 1 JAJKO, BUŁKA TARTA, GARŚĆ PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH

    OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki pełne pyszności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADKI 1. PIERŚ Z KURCZAKA OCZYSZCZAMY I DZIELIMY NA 4 CZĘŚCI.
    KAŻDĄ CZĘŚĆ ROZBIJAMY I PRZYPRAWIAMY Z KAŻDEJ STRONY SOLĄ I PIEPRZEM.
    NA KAŻDYM KAWAŁKU UKŁADAMY PLASTER SZYNKI, KAWAŁEK MOZZARELLI ORAZ KAWAŁEM ZMROŻONEGO SZPINAKU.

    DOKŁADNIE ZAWIJAMY TWORZĄC ROLADKI.
  • DO PANIEROWANIA 2. UFORMOWANE ROLADKI PANIERUJEMY W MĄCE, ROZKŁÓCONYM JAJKU ORAZ BUŁCE TARTEJ WYMIESZANEJ Z POKRUSZONYMI PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI.
  • SMAŻYMY NA OLEJU 3. ROLADKI SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU TAK ABY MIAŁY ZŁOCISTY KOLOR Z KAŻDEJ STRONY.

Porady

FO FASZEROWANIA ROLADEK UŻYWAJ ZAMROŻONEGO SZPINAKU, WÓWCZAS ZNACZNIE ŁATWIEJ BĘDZIE JE UFORMOWAĆ.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować