roladki pekińskie z krewetkami

0 (0 ocen)

Farsz do tych roladek powstał akurat z tego co miałam w lodówce. Roladki okazały się smaczne i często będą gości na moim stole

Składniki:

  • 2 większe piersi z kurczaka
    4 plasterki salami
    8 krewetek królewskich
    4 paski papryki czerwonej
    1 liśc kapusty pekińskiej
    2 większe pieczarki

    Marynata:
    1/3 szkl oleju
    1/2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
    1 łyżeczka otartego rozmarynu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej

Roladki pekińskie z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszaj.
    Piersi przetnij( lecz nie do konca-połowki muszą by ze soba połączone)
  • 2. Piersi delikatnie rozbij tłuczkiem
  • 3. Obtocz je w marynacie i zostaw je w niej przez minimum 1 godzinę.
  • image-0g8c4e2 4. Na środek każdej piersi połóż salami, plasterki pieczarki, posiekaną pekińską,krewetki oraz 2 paski paprki
  • 5. Zwiń w roladki, zwiąż sznurkiem bądź pospinaj wykałaczkami,
  • 6. Na patelni rozgrzej 1 łyżke marynaty, obsmaż roladki z każdej strony po ok 1 min
  • 7. Roladki włóż do rondla zalej pzoostałą marynatą, Piecz 1 godzinę w 185 stopniach ( góra-dół)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy