Roladki nadziewane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrażamy. Przygotowujemy
farsz: cebulę,
czosnek i pieczarki kroimy
w bardzo drobną kostkę i podsmażamy
na oleju.
2.Schab myjemy, osuszamy
kuchennym ręcznikiem i rozbijamy
na cieniutkie plastry. Doprawiamy
solą, pieprzem i majerankiem.
Na każdy plaster
mięsa nakładamy warstwę pieczarkowego
farszu. Na to
z kolei warstwę surowego
szpinaku. Na wierzch kładziemy
plaster żółtego sera.
3.Mięso ciasno zwijamy, spinamy
w ykałaczkami (nie jest
to konieczne), panierujemy
w jajku i bułce. Smażymy tak,
aby schabowe rolady były do
połowy zanurzone w oleju. Po
usmażeniu pozbywamy się
nadmiaru tłuszczu – osączamy
roladki na papierowym ręczniku
kuchennym.
Komentarze