Roladki nadziewane szpinakiem

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Od wielu lat zajmuję się domem, od niedawna jestem szczęśliwą babcią. Te roladki przygotowuję dla córki, która je uwielbia.

Składniki:

  • ● 6 plastrów schabu
    ● 10 dag mrożonego szpinaku
    ● 6 plastrów żółtego sera
    ● ząbek czosnku
    ● ce bula
    ● 2 duże pieczarki
    ● sól, pieprz, majeranek
    ● bułka tarta
    ● 2 jajka
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki nadziewane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki nadziewane szpinakiem 1. Szpinak rozmrażamy. Przygotowujemy
    farsz: cebulę,
    czosnek i pieczarki kroimy
    w bardzo drobną kostkę i podsmażamy
    na oleju.
  • Roladki nadziewane szpinakiem 2. Schab myjemy, osuszamy
    kuchennym ręcznikiem i rozbijamy
    na cieniutkie plastry. Doprawiamy
    solą, pieprzem i majerankiem.
    Na każdy plaster
    mięsa nakładamy warstwę pieczarkowego
    farszu. Na to
    z kolei warstwę surowego
    szpinaku. Na wierzch kładziemy
    plaster żółtego sera.
  • Roladki nadziewane szpinakiem 3. Mięso ciasno zwijamy, spinamy
    w ykałaczkami (nie jest
    to konieczne), panierujemy
    w jajku i bułce. Smażymy tak,
    aby schabowe rolady były do
    połowy zanurzone w oleju. Po
    usmażeniu pozbywamy się
    nadmiaru tłuszczu – osączamy
    roladki na papierowym ręczniku
    kuchennym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować