Roladki na waflu z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne, proste, efektowne:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 paczka andruta
    1 mała główka białej kapusty
    500g grzybów np. pieczarek
    1 mała cebula
    Sól, pieprz
    Jajka i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki na waflu z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić do gotującej się posolonej wody i ugotować do miękkości. Odcedzić. Pieczarki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Usmażyć na łyżce oleju, aż odparuje z nich nadmiar wody. Ostudzić. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i doprawić do smaku. Gotowy farsz nałożyć na wafle, odczekać ok. 10 minut, aż andrut zmięknie i zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować