roladki łososiowo szpinakowe z szaszlykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

to baaardzo proste danie, ale pomysłowe, smaczne i niezwykle aromatyczne!!!!!!ziemniaczany szaszłyk na gałązce z rozmarynu jest poprostu genialny:)

  • 30 min

Składniki:

  • na 6 osób:
    op.mrożonego szpinaku
    ok12 plastrów wędzonego łososia
    6 dużych ziemniaków
    sól, pieprz
    serek topiony kremowy

Roladki łososiowo szpinakowe z szaszlykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • konkurs_kreatywnyII 1. ziemniaki gotujemy w mundurkach (tak aby były miękkie ale nie rozpadające), solimy.
    szpinak podsmażamy,przyprawiamy solą,pieprzem i serkiem. takim kremowym szpinakiem smarujemy łososia i zwijamy w roladkę.
    ugotowane i ostudzone ziemniaki kroimy na kawałki i nadziewamy na gałązkę rozmarynu. tak przygotowane szaszłyki pieczemy w piekarniku ok 20-25min w temp170st.pod koniec pieczenia dorzucając roladki, aby losoś się troszkę przyrumienił, (ja na zdjęciu podałam na zimno z gorącym szpinakiem)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy