Roladki Krejzola

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to wspaniała przystawka, świetnie pachnąca podawana na ciepło a to dodatkowo kuci smakoszy. przepis powstał podczas czytania ostatniego numeru "Prześlij Przepis" hehe jakos sam do głowy wpadł :)

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 300g
    pieczarki 300g
    cebula 1 mała
    ciasto francuskie 1 sztuka( w sklepie gotowe)
    sos pomidorowy 50 ml
    ser tarty 150g
    przyprawy wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki krejzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Kroimy pieczarki i cebule na drobniutko, pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę wszystko podsmażamy. Proponuje smażyć kurczaka oddzielnie żeby nie przeszedł pieczarkami a zachował swój naturalny smak nie dodaje żadnej przyprawy, dlatego ze sos który zrobimy będzie zawierał wszystko :) Ser oczywiście tarujemy na buraczanych oczkach.
    Sos:
    W czasie jak smażymy farsz i kurczaka. wlewamy do miseczki nasz sos pomidorowy i przyprawiamy go wedle uznania ja dodałem zioła które dały wspaniały aromat. Wszystko mieszam w międzyczasie zerkam na farsz.
    Ciasto:
    W zależności od piekarników możemy zacząć nagrzewanie podczas smażenia farszu a jak mamy szybko nagrzewający się piekarnik robimy to przy przygotowaniu ciasta i naszych roladek :)
    Jak już wszystko mamy gotowe przystępujemy do przygotowania roladek. Rozwijamy ciasto okładamy na blacie. Na początku smarujemy ciasto cienką warstwą sosu pomidorowego na to idzie farsz z pieczarek i cebulki potem układamy ładnie kurczaka i posypujemy to wszystko serem. Delikatnie zawijamy roladki około 2 obroty aby nasza roladka się dobrze zakręciła. z 1 ciasta wychodzą 2-3 walce które kroimy na 4 części. układamy na blaszce wyłożonej papierem bądź papirusem. Piekarnik rozgrzany ma być do 200 stopni Roladki pieczemy około 20-30 min. Zerkamy czy ciasto się zarumieniło jeśli tak wyłączamy i podajemy na ciepło. Aromatyczna przystawka która napewno zrobi furorę na waszej imprezie :)

Porady

Moja rada to jak podsmażymy kurczaka to usmażonego pokroić jeszcze drobniej żeby ładnie się ułożył na cieście .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować