Roladki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis pochodzi z mojego dzieciństwa. Roladki robi się bardzo szybko i wyśmienicie kokosowo smakują.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto: 4 dag drożdży, 3 łyżki śmietany, 1 łyżeczka cukru, 40dag mąki, 1 margaryna
    Masa kokosowa: 4 białka, 25dag cukru, 20dag kokosu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z drożdży, śmietany oraz cukru zrobić rozczyn i pozostawić chwilkę aż podrośnie. Mąkę przesiać, margarynę posiekać i dodać do rozczyn. Całość wyrobić i włożyć do lodówki na godzinę.
  • 2. Masa kokosowa: Białka z cukrem ubić na sztywno. Dodać kokos i lekko wymieszać.
  • wałkowanie 3. Ciasto podzielić na 2, 3 części. Rozwałkować
  • wysmarowane ciasto 4. Ciasto wysmarować masą kokosową
  • zwijanie 5. Zwinąć w rulon.
  • pocięte 6. Ciąć roladki w skos na szerokość 1cm.
  • gotowe 7. Kłaść na blachę i piec na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować