Roladki indycze

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rarytasik dla tych co liczą kalorie

  • 60 min

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
    1/2 op. świeżego szpinaku
    1/2 op. serka fety
    250 ml bulionu warzywnego, przyprawa uniwersalna do dań pikantnych

Roladki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak opłukać, oddzielić ogonki i podgrzać na 1 łyżce oliwy z oliwek do miękkości ( około 10 min)
  • 2. Dodać fete, wymieszać
  • 3. Mięso rozbić
  • 4. Nałożyć farsz na mięso i zawinąć roladki.
  • 5. Mięso przyprawić przyprawa uniwersalna i podsmażyć je z obu stron (zaczynając od strony zamykającej roladkę)
  • 6. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem

    Piec około 35 min w tem 200C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy