Roladki fasolkowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne połączenie delikatnego mięsa i ciągnącego się farszu :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    200 g fasolki szparagowej
    100 g mozzarelli
    sól, pieprz
    przyprawa do gyrosa
    do panierki:
    mąką
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
    przyprawa do gyrosa

Roladki fasolkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przekroić wzdłuż na pół na dwa kotlety, rozbić, posypać solą, pieprzem i obficie przyprawą do gyrosa.
  • 2. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i pokroić. Wymieszać ze starta mozzarellą.
  • 3. Fasolkę nałożyć na kotlety, zwinąć i panierować w mące przyprawą do gyrosa, roztrzepanym jajkiem i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy