Pyszne połączenie delikatnego mięsa i ciągnącego się farszu :)
45 min
Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
200 g fasolki szparagowej
100 g mozzarelli
sól, pieprz
przyprawa do gyrosa
do panierki:
mąką
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz
przyprawa do gyrosa
Roladki fasolkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta przekroić wzdłuż na pół na dwa kotlety, rozbić, posypać solą, pieprzem i obficie przyprawą do gyrosa.
2.Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i pokroić. Wymieszać ze starta mozzarellą.
3.Fasolkę nałożyć na kotlety, zwinąć i panierować w mące przyprawą do gyrosa, roztrzepanym jajkiem i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)
Komentarze