Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetąto idealne urozmaicenie dla tradycyjnego kotleta.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 op. szpinaku rozdrobnionego
    1 op. (275g) sera Feta
    sól
    pieprz
    2 jajka
    1,5 szkl. bułki tartej
    olej
    1 łyżka masła
    2 łyżki śmietany 18%
    5-6 ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Mięsko dzielimy na średniej wielkości kotleciki które
    rozbijamy na cienki placek i oprószamy go solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuszczamy masło.
    Dodajemy szpinak i smażymy mieszając aż do momentu gdy woda odparuje.
    Dokładamy obrany i przepuszczony przez praskę czosnek, śmietanę i pokruszony ser.
    Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Farsz wykładamy na rozbitych plackach mięsa.
    Zwijamy jak roladę którą spinamy wykałaczką.
    Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
    Podajemy np. z ziemniakami i surówką.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pierś z kurczaka Sery Szpinak Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować