Roladki drobiowe ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy

    farsz:

    Mrożony szpinak 1 opakowanie
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki wody
    1 trójkącik serka topionego lub jajko
    Pieprz
    Ew gałka muszkatołowa
    masło z olejem do smażenia
    roztrzepane jajko i bułka tarta do panierki

Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem 1. Piers z kurczaka podzielić na filety, te z kolei przekroić wzdłuż na pół. Rozbić delikatnie i przyprawić przyprawa uniwersalną i pieprzem, Przykryć i schłodzić.

    Szpinak rozdrobnić, wrzucić na rozgrzane masło z odrobiną oleju.
    Dodać czosnek sprasowany i podlać 2 łyżkami wody.
    Przykryć i poddusić kilka minut..
    Dodać serek topiony i pieprz do smaku. Mieszać, aby serek się rozpuscił..
    Zamiast serka można wbić jajko i chwilę ogrzewać .

    Na rozbite filety nałożyć farsz i zwijać roladki.
    Panierować w rozbitym jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano i krótko dopiec jeszcze w rozgrzanym piekarniku 180 st ok 15-20 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy