Roladki drobiowe ze szparagami

0 (0 ocen)

Takie smaczne i soczyste roladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad. Ładnie się prezentują po przekrojeniu i w dodatku możemy je przygotować o każdej porze roku.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 słoik szparagów z zalewy
    100 gram sera żółtego
    Pół papryki czerwonej
    Pół papryki pomarańczowej
    Przyprawa do kurczaka
    Ostra i słodka papryka
    1 jako
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
    Wykałaczki

Roladki drobiowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką. Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy