Roladki drobiowe ze śliwką

4.5 (174 ocen)

Roladki drobiowe ze śliwkami to strzał w dziesiątkę, gdy tylko robię te roladki to znikają z talerza w mgnieniu oka

Składniki:

  • 1 pierś z kurczka podwójna
    16 śliwek suszonych
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
    jajko - 1 szt
    mąka - 2 łyżki
    bułka tarta - 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi lekko pobić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Na każdym filecie ułożyć po cztery suszone śliwki i zwinąć jak krokiety w roladki.
  • 3. Następnie panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce.
  • 4. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, kilka minut na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować