Roladki drobiowe z porem gotowane w folii

4.49 (155 ocen)

  • 30 min

Smaczny, prosty i dietetyczny obiad :). Dzięki gotowaniu w folii nie musimy się martwić, że roladka się rozwinie, a mięso będzie przesuszone. W taki sam sposób możemy gotować mięso z dowolnym farszem.

  • 30 min

Składniki:

  • - Filety z piersi kurczaka
    - 1-2 pory
    - kilka plasterków sera (opcjonalnie)
    - kilka łyżek śmietany 18%
    - trochę mleka
    - sól, pieprz, papryka słodka, zioła (np. lubczyk)
    - odrobina oleju
    - folia spożywcza
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Dania główne Roladki

Roladki drobiowe z porem gotowane w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Solimy, pieprzymy, dodajemy trochę mleka i dusimy na małym ogniu do miękkości (w międzyczasie dolewamy mleka w razie potrzeby).
  • 2. Filety myjemy, osuszamy, przekrawamy w połowie i rozbijamy przez folię. Doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami.
  • roladki w folii 3. Kładziemy rozbity filet na czystej folii, nakładamy trochę pora, ewentualnie plasterek sera i dokładnie zwijamy jak cukierka.
  • 4. Wkładamy roladkę do wrzątku i gotujemy ok. 20 min. Przed podaniem odwijamy z folii.
  • 5. Do reszty pora dodajemy śmietanę, podduszamy i podajemy z roladkami. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować