Roladki drobiowe z jarużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Piersi z kurczka umyć i rozbić tłuczkiem (moje fiety były duże,więc przekroiłam je jeszcze wzdłuż żeby były cieńsze).
2. Każdy kawałek opruszyć solą, pieprzem i paryką i odstawić na 30 minut.
3. Jarmuż przesmażyć na maśle przez ok 7-8 minut, aż troszkę zmięknie,
4. Patelnie zdjąć z ognia i dodać rozgnieciony ząbek czosnku. Całość wymieszać. Doprawć solą i pieprzem.
5. Jaruż nakładać na każdy kawałek mięsa i ściśle zrolować. Zabezpieczyć wykaąłczką, aby roladka nie rozpadła się podczas duszenia,
6. Każdą roladke obsmażyć z każdej strony. Przełozyc do rondla i dusić, aż mięso będze miękkie, podlewając co jakiś czas wodą.
7. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę oregano.
Porady
Do posypania mięsa oprócz soli i pieprzu można dodać przyprawędo grilla, która nada pikantniejszego smaku potrawie.
Komentarze