Roladki drobiowe z jabłkiem i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

Filet kurczaka w bardziej luksusowej wersji, a jednocześnie bardzo łatwej do zrobienia. Połączenie jabłek i sera pleśniowego w farszu nadało im wyjątkowy smak.

Składniki:

  • filet z kurczaka – 4 szt.
    jabłko – 1 szt.
    ser z niebieską pleśnią – 200 g
    żurawina suszona – 1/2 szk.
    sok z cytryny – 2 łyżki
    sól morska – do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony – do smaku
    natka pietruszki – 1/2 pęczka
    szynka szwarcwaldzka w plastrach – 100 g
    olej rzepakowy – do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Roladki drobiowe z jabłkiem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać, osuszyć, przeciąć na plastry i bardzo delikatnie rozbić przez folię spożywczą. Mięso delikatnie oprószyć solą, pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
  • 2. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na cząstki i skropić sokiem z cytryny. Ser pokroić na grube plastry, a żurawinę posiekać.
  • Roladki drobiowe z jabłkiem i serem pleśniowym 3. Po środku każdego płata mięsa ułożyć plaster sera, kilka cząstek jabłka i posypać posiekaną żurawiną.
  •  Mięso zwinąć w roladki i owinąć pastrami szynki. 4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Następnie zmniejszyć płomień i smażyć na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie roladki przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 5-7 minut.
  •  Mięso zwinąć w roladki i owinąć pastrami szynki. 5. Mięso zwinąć w roladki i owinąć pastrami szynki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować