Roladki drobiowe z farszem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne roladki drobiowe z trochę mieszanym farszem bo z konfiturą z tarniny.Takie roladki zrobiłam na konkurs Tarninowy.

  • 60 min

Składniki:






  • 1 filet z kurczaka podwójny
    4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej

    składniki farszu

    1 cebula
    1 jabłko
    1 burak ugotowany
    2-3 łyżki orzechów włoskich
    4 łyżeczki konfitury z tarniny
    2 łyżki oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku

    dodatkowo do panierki

    2 jajka
    bułka tarta












Roladki drobiowe z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.












    Buraka ugotowanego ścieramy na tarce.
    Cebulę i jabłko kroimy w kostkę.
    Orzechy prażymy na suchej patelni siekamy
    Do tych składników dodajemy olej konfiturę z tarniny doprawiamy pieprzem i solą miesza składniki farszu.

    Filet z kurczaka rozcinamy na 4 płaty rozbijamy lekko doprawiamy solą i pieprzem.Na każdy płat mięsa dajemy plaster szynki u mnie szwarcwaldzka na szynkę wykładamy farsz.Zwijamy ciasno roladki.



    Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej smażymy na złoto z wszystkich stron.
    Takie roladki drobiowe podajemy na ciepło do obiadu ale można też podać na kolację .

    POLECAM!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy