Roladki drobiowe z białą kiełbasą

4.49 (154 ocen)

Biała, surowa kiełbasa poza sezonem świątecznym? Pewnie, ale tylko w roladkach drobiowych ;) Nie miałam pomysłu czym wypełnić roladki więc postawiłam na kiełbasę. Smak drobiu z wieprzowiną świetnie się uzupełnia.

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    4 filety piersi kurczaka
    4 pęta białej, surowej kiełbasy
    pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Roladki drobiowe z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety lekko rozbijamy (ostrożnie żeby nie uszkodzić delikatną strukturę mięsa). Filety oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
  • 2. Farsz: mięso z kiełbasy wyciągamy z osłonek, dodajemy do niego posiekaną natkę pietruszki oraz świeżo mielony pieprz. Farsz mieszamy.
  • roladki z białą kiełbasą 3. Nadziewamy nim roladki i zwijamy podobnie jak gołąbki. Można zabezpieczyć je wykałaczkami. Następnie obsmażamy roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zapiekamy około 15-20 minut (nie dłużej bo mięso się nam przesuszy) w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy pokrojone w plastry albo w całości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować