Roladki drobiowe w ziołach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta lekka, aromatyczna potrawa ma naprawdę wyjątkowy smak.

Składniki:

  • ● 2 duże filety z kurczaka
    ● suszona bazylia
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 1/2 szkl. śmietany 12-proc.
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1 szkl. bulionu
    ● łyżka oleju

Roladki drobiowe w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym
    i kroimy wszerz
    na 3 części. Każdy kawałek
    mięsa rozbijamy, a następnie oprószamy solą, pieprzem
    i bazylią.
  • 2. Ser kroimy w 6 pasków.
    Na brzegu każdego kotleta
    układamy pasek sera.
    Mięso zwijamy w roladki,
    a następnie spinamy wykałaczkami.
  • 3. W rondlu rozgrzewamy
    olej. Dodajemy śmietanę
    i łyżkę bazylii. Mieszamy.
  • 4. Roladki wkładamy do
    rondla i dusimy ok. 40 minut,
    od czasu do czasu podlewając
    niewielką ilością
    bulionu. Podajemy na liściach
    sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy