Roladki po kijowsku

4.48 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Soczyste drobiowe roladki wypełnione rozpływającym się masłem z dodatkiem czosnku, pietruszki i szczypiorku.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    4 łyżki masła
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    3 ząbki czosnku
    pół łyżeczki soku z cytryny
    sól
    pieprz
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Roladki po kijowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe po kijowsku 1. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Kładziemy każdą z piersi między 2 płaty folii i rozbijamy na cienkie plastry. Do małej miseczki dajemy masło, szczypiorek, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Dobrze ucieramy. Masę podzieloną na pół smarujemy na rozbite piersi z kurczaka. Posypujemy solą i pieprzem wedle uznania. Następnie zawijamy ciasno roladki. Obtaczamy najpierw w mące, potem w rozbitym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony do zarumienienia. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Masło Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować