Roladki drobiowe faszerowane serkiem topionym i pietruszką

4.49 (162 ocen)

Roladki są przepyszne, serek topiony sprawia, że są one kremowe i delikatne.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1 serek topiony śmietankowy
    5 łyżek drobno posiekanej pietruszki
    sól, pieprz
    olej
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe faszerowane serkiem topionym i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, podzielić na plastry. Serek topiony wymieszać z pietruszką na jednolitą masę. Plastry fileta lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Następnie kłaść na filety serowo-pietruszkowy farsz i zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Następnie roladki podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować