Roladki drobiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem nauczycielką. Chętnie organizuję spotkania rodzinne.

Składniki:

  • ● 7 pojedynczych filetów z kurczaka
    ● 25 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 1 czerwona papryka
    ● 2 ogórki kiszone
    ● natka pietruszki
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz ziołowy

Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w kostkę, ogórki również. Natkę siekamy. Dokładnie mieszamy z mielonym mięsem.
    Doprawiamy do smaku przyprzwą uniwersalną i pieprzem ziołowym.
  • 2. Filety z kurczaka delikatnie rozbijamy. Na płaty mięsa nakładamy farsz. Ciasno zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy kawałkiem folii z rękawa do pieczenia i dodatkowo folią aluminiową.
  • 3. Roladki wkładamy do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą, gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Gorące odwijamy z folii i od razu podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy