Roladki brokułowo-kalafiorowe

0 (0 ocen)

Pyszne roladki z dwoma warzywami na obiad. Moja rodzinka była zachwycona takim daniem, bardzo im to smakowało

Składniki:

  • filety z kurczaka podwójne - 1 szt
    brokuły - 8 różyczek
    kalafior - 8 różyczek
    mąka do panierowania
    tłuszcz do smażenia
    jajko 1 szt
    sól i pieprz

Roladki brokułowo-kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły i kalafiora gotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • 2. Osączyć warzywa na sicie.
  • 3. Filety umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
  • 4. Podzielić mięso na 4 porcje,lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć filety solą i pieprzem.
  • 5. Następnie na każdym filecie ułożyć po dwie różyczki kalafiora i brokuła, zwinąć filety w roladki.
  • 6. Obtaczać roladki w mące , zanurzać je w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
  • 7. Panierować w tartej bułce.
  • 8. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy