Roladki biszkoptowe a la jajko

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Deser morelowy imitujący jajko sadzone. Dużo osób się nabrało.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt
    - 4 jajka
    - 4 łyżki cukru
    - 4 łyżki mąki pszennej
    Masa
    - 250 g sera mascarpone
    - 1 biała czekolada
    - puszka moreli w syropie
    - 1 dżem morelowy niskosłodzony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Roladki biszkoptowe a la jajko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki biszkoptowe a la jajko 1. Biszkopt
    - Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.
    - Dodawać po jednym żółtku lekko ubijająć.
    - Na koniec dodać mąkę i przemieszać łyżką do połączenia.
    - Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną masłem.
    - Piec w temperaturze 160 st.C przez 15 minut.
    - Po wyjęciu i lekkim przestudzeniu zwinąć biszkopt w roladę na ściereczce, tak jakby była ona nadzieniem. Zapobiegnie to sklejeniu się świeżego ciasta.
    - Po wystudzeniu delikatnie rozwinąć roladę i posmarować dżemem morelowym, po czym zwinąć z powrotem.
    - Roladę zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na kilka godzin lub na noc.
  • 2.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Morele Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować