Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym

5 (179 ocen)

zapraszam:)))

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
    1 łyżeczka przyprawy do grilla
    1 łyżeczka oregano
    sól,pieprz
    1 ogórek konserwowy
    4 morele suszone
    4 śliwki suszone
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowywanie roladki 1. Mięso umyć,dobrze osuszyć i rozbić tłuczkiem do ziemniaków. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i przygotowaną mieszanką dobrze natrzeć mięso. Ogórka pokroić w długie paski. Na każdym płacie mięsa ułożyć po 2-3 paski ogórka na które położyć po 2 morele i śliwki. Zwinąć w roladkę i koniecznie spiąć wykałaczkami bo się rozpadną. Odłożyć mięsne pakieciki na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej w takiej ilości aby roladki były zanurzone mniej więcej w 1/4. Mięso obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na ładny brązowy kolor z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku i przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Schab Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować