Roladka z gotowanym mięsem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Danie zrobiłam żeby wykorzystać ugotowane mięso. Roladki można wykorzystać jako danie główne lub kroić do kanapek – jak kto woli, obie wersje zadowolą nasze podniebienie.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 kotlety drobiowe
    Ok 200 g ugotowanego i zmielonego mięsa drobiowego
    1 marchew pogotowana
    Przyprawy:
    Vegeta, pieprz, przyprawa do drobiu
    2 jajko
    Tłuszcz do smażenia
    Bułka tarta do panierowania

Roladka z gotowanym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladka z gotowanym mięskiem 1. Kotlety cienko roztłuc. Doprawić Vegetą i pieprzem na przygotowane kotlety kroimy marchew dzielimy na 4 kotlety na to dajemy ugotowane mięso mielone wymieszane z jajkiem i doprawiamy według uznania.
    Zwijamy rolady oprószam przyprawą do drobiu. Roztrzepane jajko z Vegetą i pieprzem obtaczamy gotowe rolady i panierujemy w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy