Roladka ryżowa z galaretką i kajmakiem

5 (156 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

moja improwizacja, jednak warto było:))

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 galaretka czerwona 75 gram + 3/4 szklanki wrzącej wody
    400 gram masy krówkowej
    100 gram gorzkiej czekolady
    1 szklanka smietany 30%
    100 gram masła
    Oraz
    3 pełne łyżki kokosu
    100 gram rodzynek
    150 gram suszonej żurawiny
    100 gram płatków migdałowych
    80 gram ryżu preparowanego
    Szczypta soli
    Butelka po wodzie mineralnej 1,5 litra, ŻYWIEC
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Roladka ryżowa z galaretką i kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku.
    Do rondla wlać smietanę, dodać masę krówkową, połamaną czekoladę, szczyptę soli i podgrzewać mieszając.
    Do gorącej masy wlać galaretkę i wsypać kokos, żurawinę, rodzynki, płatki migdałowe i ryż preparowany, wymieszać dokładnie i troszkę wystudzić. Butelce odciąć szyjkę i wlać do niej masę.
    Wystawić w chłodne miejsce a gdy będzie zimna masa wstawić do zamrażarki, aby masa szybciej stężała. Wyjąć i kroić dopiero na następny dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować