Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light

0 (0 ocen)

Dietetyczne dania nie muszą być monotonne i nudne, zapraszam:). Kaloryczność tego dania to około 170 kcal.

Składniki:

  • 100 g mrożonego szpinaku
    1 suszony pomidor
    90 g piersi z kurczaka
    1/4 marchewki
    1 łyżeczka soku z pomarańczy
    1/2 łyżeczki oliwy z suszonych pomidorów
    szczypta suszonego tymianku
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki farszu 1. Farsz: Na patelnie z nieprzywierającą powłoką wrzucić szpinak i mieszać aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje. W między czasie pomidora osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na małe kawałki. Dodać na patelnię i smażyć aż składniki dobrze się połączą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mielonym chili. Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • 2. Mięso: Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą. W miseczce wymieszać sok z pomarańczy, oliwę, pieprz oraz tymianek. Posmarować marynatą mięso.
  • nalożyć farsz 3. Wykonanie: Na płacie mięsa rozsmarować szpinak i na jednym z końców ułożyć pasek marchewki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami..
  • piec w piekarniku 4. Przełożyć na silikonową formę i piec około 20-25 minut w 200 st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować