ROLADKA DROBIOWA Z FETĄ I SZPINAKIEM W SEROWYM SOSIE

0 (0 ocen)

Szpinak niesłusznie ma opinię papki bez smaku. Dobrze doprawiony, najlepiej świeży szpinak to fantastyczna rzecz - na zimno jako sałata i na gorąco; w pierogach , lazanii, roladkach.

Składniki:


  • 2 szt pierś drobiowa podwójna,
    1/2 kostki feta,
    300 gram szpinak,
    6 ząbków czosnek,
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz,
    2 szt serek topiony śmietankowy duży,
    6 łyżek śmietana,
    1 sztuka kostka rosołowa,
    1 sztuka cebula,
    do obtoczenia mąka,
    2 łyżki masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Roladka drobiowa z fetą i szpinakiem w serowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć pokroić na 4 części, rozbić posypać solą i pieprzem.
    w rondelku rozpuścić masło, dodać szpinak, podgrzewać tak długo aż wyparuje woda, dodać fetę pokrojoną w kostkę.mieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencję, dodać sól pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wystudzić.
    Na każdą pierś nałożyć farsz, ja rozprowadziłam ją na 3/4 rozbitego kotleta. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż mięsko się zetnie.Przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Powinna być zeszklona. Przełożyć do roladek. Wszystko zalać 1 litrem wody, dodać kostkę rosołową. Dusić około 20 minut. Wyłożyć roladki. Do wody z roladek włożyć 2 serki topione pokrojone w kosteczkę. na wolnym ogniu gotować aż się rozpuszczą. Następnie dodać śmietanę. Jeżeli sos nie będzie gesty można dodać 2 łyżki mąki ( rozpuścić je należy w niewielkiej ilości wody ). Należy jednak pamiętać że sosik serowy zgęstnieje gdy lekko ostygnie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować