roladę drobiową z ryżem i mięskiem gotowanym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna roladka drobiowa, którą można podawać do dania głównego można serwować z przeróżnymi sałatkami, surówkami i będzie wspaniale się komponować i smakować ….

  • 15 min

Składniki:

  • ( porcja na 4 roladki)
    2 podwójne piersi z kurczaka
    200 g gotowanego mięsa
    1 woreczek ryżu
    ½ cebuli
    1 jajko
    1łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka przyprawy do drobiu
    Vegeta i pieprz
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladę drobiową z ryżem i mięskiem gotowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladę drobiową z ryżem i mięskiem gotowanym 1. Pierś z kurczaka proporcjonować na 4 kotlety delikatnie stłuc. Delikatnie doprawiamy Vegetą i pieprzem każdy kotlet natrzeć musztardą.
    Ryż ugotować al’dente –odcedzić
    Cebulkę pokroić i zeszklić na tłuszczu
    Mięsko gotowane zmielić.
    Do zmielonego mięska dajemy ryż oraz cebulkę następnie przyprawę do mięsa mielonego doprawiamy odrobiną Vegety i pieprzu, dajemy jajko. Wszystko dokładnie wymieszać.
    Gotowy farsz układamy na kotletach i zwijamy rolady. ( w razie potrzeby jak wychodzą duże rolady można je spiąć wykałaczką ) Gotowe rolady do smażenia oprószamy przyprawą do drobiu i kładziemy na rozgrzany tłuszcz zapiekając z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować