ROLADA ZE SZPINAKIEM I FETĄ

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Syta rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i fetą.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1kg zmielonej łopatki wieprzowej
    - 200g liści świeżego szpinaku
    - 270g fety
    - 2 jajka
    - 1 cebula
    - ok. 5 łyżek posiekanej bazylii
    - 3 ząbki czosnku
    - ok. 2 łyżki masła
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyrabiamy z jajkiem, posiekaną cebulą, bazylią, solą i pieprzem do smaku. Na papierze do pieczenia formujemy z mięsa prostokąt.
  • farsz wykładamy na mięso 2. Szpinak płuczemy, osuszamy i siekamy. Przesmażamy na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, aż odparuje. Studzimy. Szpinak łączymy z fetą i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz szpinakowy wykładamy na mięso i przy pomocy papieru zwijamy roladę.
  • roladę smarujemy jajkiem 3. Wykładamy na blaszkę o wym. 26x12cm wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy w temp. 180°C przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Feta Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować