Rolada ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie apetyczne zdrowe danie, kiedyś nie lubiłam szpinaku jednak w połączeniu z serem i czosnkiem to całkiem inna odsłona znienawidzonego szpinaku z lat dziecięcych.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    4 brykiety szpinaku
    6 ząbków czosnku
    1 łyżka masła
    4 plastry serka Hochland
    Przyprawa do kurczaka
    Vegeta
    1 łyżeczka musztardy
    Tłuszcz do smażenia
    Bułka tarta
    1 Jajko

Rolada ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada ze szpinakiem 1. Do rondelka dajemy łyżkę masła brykiet i posiekany czosnek delikatnie zasmażyć i na koniec 1 żółtko
  • Rolada ze szpinakiem 2. Pierś podzielić na 4 kotlety delikatnie roztłuc doprawiamy Vegeta, smarujemy musztardą oraz oprószyć przyprawą do kurczaka na to układam plaster serka topionego typu Hochland. Na to układamy szpinak zwijamy roladkę w razie potrzeby spinamy wykałaczką.
  • Rolada ze szpinakiem 3. Panieruje w roztrzepanym białku i do bułki tartej i smażymy na tłuszczu. Można zrezygnować z panierki i uformowaną roladkę oprószyć dodatkowo delikatnie przyprawą do kurczaka i zapiec z obu stron na tłuszczu.

Porady

Można zrezygnować z panierki i uformowaną roladkę oprószyć dodatkowo delikatnie przyprawą do kurczaka i zapiec z obu stron na tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy