Rolada z żółtego sera

4.5 (165 ocen)

Moja mama otrzymała kiedyś przepis na ten frykasik i go zgubiła. Na szczęście, jakiś czas temu, kupiłam książkę kucharską , w której właśnie znalazłam ten przepis.

Składniki:

  • 1/2 kg żółtego sera

    Farsz:
    3 jajka
    1 puszka groszku konserwowego
    3 marchewki
    2 ogórki kiszone
    1 czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    300 gram serka topionego
    1/2 kostki masła
    1 łyżka śmietany
    1 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę. Marchew gotuję do miękkości. Kroję w kostkę razem z ogórkami, papryką i cebulą. Groszek odcedzam i dodaję do pokrojonych jarzyn.
    Masło ucieram dodając po kawałku serki topione, śmietanę i musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami. Ser żółty wkładam do woreczka foliowego i gotuję, aż nabierze płynnej konsystencji. Wyjmuję na blat, rozwałkowuję jak ciasto, na cienki placek, wykładam farsz i zwijam w roladę. Całość wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować