Rolada z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Jajka ubić z cukrem i cukrem pudrem. na sztywno, dodać obie mąki, proszek do pieczenia lekko wymieszać.
2.Przygotować blachę o wym. 20x32 cm, posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto wlać do blachy, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 20 min.
3.Gotowe ciasto wyjąć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem , zdjąć papier, lekko zwinąć w rulon ze ściereczką, wystudzić.
4.Truskawki, opłukać, wyjąć szypułki, zmiksować z cukrem
5. Następnie dodać serek, miksować. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie około 2 łyżek, wystudzić, wlać do masy , wymieszać. Roladę rozwinąć posmarować tężejącą masą, ponownie zwinąć w rulon. Roladę umieścić w lodówce aby dobrze zastygła. Wierzch rolady przybrać według gustu.
Komentarze