Rolada z szynkowaru

4.5 (180 ocen)

Im więcej wędlin w szynkowarze robię, tym bardziej cieszę się z jego zakupu. Szybko i smacznie możecie przyrządzić co tylko brzuszek zapragnie ! Dziś przepis na brzuszek rolowany.

Składniki:

  • - 1-1,5 kg brzucha chudego
    - 2 płaskie łyżki peklosoli
    - 1 łyżeczka suszonego majeranku
    - szczypta papryki ostrej
    - 3 ząbki czosnku
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Wędliny

Rolada z szynkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek kroimy na drobną kosteczkę lub przeciskamy przez praskę. Do miski dodajemy wszystkie przyprawy, czosnek, sól i pieprz. Mieszamy.
  • 2. Brzuch myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie przygotowaną mieszanką warzyw dokładnie nacieramy całe mięso.
  • 3. Do szynkowaru wkładamy woreczek i przekładamy zrolowane mięsko. Zakręcamy woreczek a następnie przyciskamy sprężyną i zamykamy szynkowar.
  • 4. Wodę w garnku doprowadzamy do temperatury 80 stopni i w niej umieszczamy szynkowar na 2h. Po tym czasie wyjmujemy szynkowar. Odstawiamy do ostygnięcia. A następnie na dobę wkładamy do lodówki.

    Następnego dnia cieszymy się pysznym brzuszkiem !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować