Rolada z suszonymi śliwkami i orzechami

0 (0 ocen)

Może być podana na gorąco, ale również jest pyszna na zimno.

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego z indyka
    1 cebula
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka tartej bułki
    1 jajko
    pieprz
    sól

    Farsz:
    50 g pora
    50 g orzechów włoskich
    70 g suszonych śliwek
    1 łyżka masła
    pieprz
    sól

    bułka tarta do posypania
    tłuszcz do formy
    olej do smarowania folii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada z suszonymi śliwkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orzechy i śliwki 1. Orzechy uprażyć na suchej patelni i posiekać. Dodać pokrojone śliwki i wymieszać.
  • Mięso 2. Mięso włożyć do miski, dodać drobno pokrojoną cebulę i pozostałe składniki. Doprawić do smaku pieprzem i solą i dobrze wymieszać.
  • Por 3. Pora pokroić w cienkie krążki i zeszklić na maśle, doprawić pieprzem i solą do smaku,
  • Wykładanie farszu 4. Na stole położyć duży prostokąt folii spożywczej, posmarować olejem. Mięso ułożyć na folii w kształcie prostokąta 20 / 25.Wyłożyć pora.
  • Wykładanie farszu 5. Na pora rozłożyć śliwki z orzechami.
  • Zwijanie rolady 6. Pomagając sobie folią zwinąć roladę.
  • Rolada 7. Obsypać roladę bułką tartą i włożyć do natłuszczonej formy.
  • Gotowa rolada 8. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Orzechy Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować