Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jest to wspaniała przystawka którą zajada się cała moja rodzina.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ok.70 dag piersi z kurczaka
    1/2 opakowania sera feta
    1/2 opakowania mrożonego szpinaku(może być też świeży)
    10 plastrów szynki parmeńskiej
    olej
    przyprawa uniwersalna do potraw
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć i delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawą do potraw i odstawić na chwilę do lodówki.
  • 2. Na patelnie wlać 3 łyżki oleju rzepakowego, dodać szpinak, podgrzewać do całkowitego rozmrożenia. Świeży smażyć ok. 5 minut. Następnie dodać ser i chwilę mieszać aż składniki się połączą. Doprawić solą i pieprzem pamiętając, o tym że ser feta jest dość słony.
  • 3. Mięso wyjąć z lodówki, rozłożyć na nie farsz serowo-szpinakowy. Powoli zrolować i owinąć plastrami szynki jeden obok drugiego.
  • 4. Roladę ułożyć w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i przykryć. Piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Porady

Danie smakuje doskonale także na ciepło. Wystarczy podzielić męiso na mniejsze kawałki i uformować jak zrazy. Każdy nadziać farszem i zawinąć plastrem szynki lub boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować