ROLADA Z PIERSI KURCZAKA faszerowana NA PARZE

5 (140 ocen)

WYSTARCZY POKROIC I MAMY GOTOWĄ WEDLINĘ NA KANAPKI

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka (pojedyncze)

    14 suszonych pomidorow w oliwie

    kilka lisci swiezej bazylii, rozmarynu i szalwii

    4 zabki czosnku

    sol, pieprz do smaku

    oliwa z zalewy po pomidorach

    sok z cytryny

Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z piersi kurczaka faszerowana na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw nalezy przygotowac marynate, tzn. wycisnac czosnek przez praske i rozetrzec go w mozdziezu lub kubku razem z sola, dodac oliwe,pieprz i sok z cytryny. Dokladnie wymieszac.
  • przed 2. Kazda piers nalezy naciac wzdłuż tworzac w srodku kieszonke. Do kieszonki wkladamy palcem naprzemian suszone pomidory i liscie ziół. Calosc smarujemy marynata i odstawiamy na godzine do lodowki.
  • gotujemy na parze 3. W garnku na parze gotujemy przez 17 minut. Po 20 minutach od wyjecia z pary (czekamy az soki sie wchlona) mozna juz kroic w plastry i spozywac z chlebkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować