Rolada z mięsa mielonego z kalafiorem i papryką

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna rolada, idealna na Wilekanocny stół.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    - 60 dag mięsa mielonego wieprzowo-wolowego
    - pół małego kalafiora
    - pół czerwonej papryki

    Składnik dodatkowy:

    - 1 mała cebula

    Składniki pomocnicze:

    - pieprz ziołowy
    - sól morska
    - papryka słodka
    - 1 łyżka masła do smażenia
    - 1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z mięsa mielonego z kalafiorem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować a'l dente w osolonej wodzie. Papryke umyć i pokroić w paski.

    Mięso przełożyć do miski, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy - sól morską, pieprz ziołowy, papryke słodką. Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Przełożyć do mięsa i wyrobic masę. Mięso przełożyć na folię aluminiową i równomiernie rozłożyć. Na środu ułożyc różyczki kalafiora i paski papryki, zwinąć w roladę. Przełożyć do naczynia zaroodporngo wysmarowanego tłuszczem i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 40 minut. Po tym czasie zdjać pokrywę i piecc jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować