Rolada z mięsa mielonego, szpinaku, jajek i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę pieczemy ok. 30 minut w 200 stopniach. Następnie wkładamy ją do woreczka i zostawiamy aż ostygnie. Po tym czasie ściągamy skórkę z papryki i oczyszczamy ją z ziarenek. Kroimy na duże plastry.
2.Mięso łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy na gładką masę. Dobrze doprawiamy.
3.Szpinak dusimy z czosnkiem i cebulą na odrobinie oleju rzepakowego, aż odparuje cała woda. Dodajemy ser i doprawiamy do smaku.
4.Jajka roztrzepujemy z odrobią mleka, dodajemy sól i pieprz do smaku, następnie smażymy dwa omlety.
5.Papier do pieczenia smarujemy olejem rzepakowym i rozkładamy na nim masę z mięsa formując prostokąt. Następnie rozsmarowujemy szpinak, układamy omlety i paprykę. Na koniec posypujemy wszystko serem i zwijamy roladę za pomocą papieru w cukierek. Najlepiej jest piec w tym papierze wtedy rolada się nie rozpadnie. Po wyjęciu z pieca zdejmujemy delikatnie papier i kroimy w plastry.
Komentarze