Rolada z mascarpone

4.5 (169 ocen)

  • 20 min

Dla tych, którzy lubią wszysko co jest z mascarpone

  • 20 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    4jajka
    1/2 szkl.cukru
    3/4 szkl.mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    MASA:
    1 szkl. śmietanki 36%
    1/2 serka mascarpone (250g)
    2-3 łyżki cukru pudru
    pół puszki brzoskwiń

    Dodatkowo: czekolada roztopiona w kąpieli wodnej
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rolada z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielic od żółtek, ubić dodając cukier.
  • 2. Do piany z białek dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Ciasto wylac na blachę i piec na złoty kolor, w 160-170 st.(20-30min.) Po upieczeniu gorący biszkopt przełożyc na ściereczkę, zdjąc pergamin i zwinąc w roladę, zostawic do wystygnięcia. Po wystygnięciu posmarowac masą, zwinąc i udekorować według uznania.
  • 4. MASA:
    Śmietankę ubic z cukrem, dodac serek maskarpone, wymieszac. Brzoskwinie odsączyc z zalewy i pokroic w kostkę, dodac do masy i wszystko wymieszac.

Porady

Do masy można dodawac inne owoce, np. truskawki, maliny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować