Rolada z malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest łatwa i szybka do zrobienia.

Składniki:

  • Ciasto: 10 dag mąki
    ● 5 żółtek
    ● 7 białek
    ● 2/3 szkl. cukru
    ● łyżeczka pr. do piecz.
    ● 3 łyżki kakao
    ● 1/2 łyżki oleju
    Krem: 30 dag malin
    ● 1 szkl. kremówki 30%
    ● 1 szkl. jogurtu greckiego
    ● ok. 10 g żelatyny
    ● 3 łyżki cukru pudru
    ● cukier waniliowy

Rolada z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: żółtka ucieramy z cukrem, z białek ubijamy pianę. Mąkę mieszamy z masą żółtkową, wsypujemy proszek i kakao. Dodajemy pianę i olej. Pieczemy ok. 10 minut w 190 °C (forma 37x25 cm). Wykładamy na ściereczkę, zwijamy. Studzimy.
  • 2. Krem: żelatynę namaczamy w 2 łyżkach wody, kremówkę ubijamy, dodajemy cukry i jogurt, podgrzaną, rozpuszczoną żelatynę oraz maliny. Kremem smarujemy ciasto, zwijamy. Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Komentarze

Podobne przepisy