Rolada z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij ze szczyptą soli na sztywna pianę. Następnie dodaj cukier. Gdy się całkowicie rozpuści dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp kisiel wymieszany z mąką maki i z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Masę wylej na blaszkę o wymiarach 25 na 40 cm. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotuj masę. 1,5 szklanki mleka zagotuj. Resztę rozmieszaj z budyniami i wlej do gotującego się mleka. Budyń odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj dodając po łyżce budyniu, startą czekoladę i kokos. Wsyp cukier puder do smaku.
3.Na biszkopt wyłóż masę(zostawiając trochę na wierzch ciasta) i dokładnie równomiernie rozsmaruj. Na środek kładź maliny i zwiń w rulon. Wierzch posmaruj resztą masy i udekoruj malinami.
Komentarze