Rolada z łososiem

4.5 (184 ocen)

Kolorowa i cieszy każde oko.

Składniki:

  • 15dkg łososia wędzonego
    40dkg szpinaku mrożonego
    4 łyżki posiekanego koperku
    3-4 jaja
    20dkg serka topionego śmietankowego lub twarogu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz,
    masło,
    ocet
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przesmażamy na maśle i odsączamy . Od jajek oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do szpinaku dodajemy żółtka i ubitą pianę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy szpinak. Pieczemy w 200'C ok.15min. Ser ( serki topione) mieszamy z jogurtem i koperkiem na gładką masę. Doprawiamy solą i kapką octu.. Rozsmarowujemy na lekko wystudzonym szpinaku. Na wierzch wykładamy łososia. Rolujemy go i zawijamy w folię. Wstawiamy na 2h do lodówki. Po schłodzeniu kroimy na grube plastry (ok. 3-4cm).

Porady

Do rolady możemy użyć również pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować