Rolada z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Rolada nadaję się na przystawkę ,jak również na kanapkę.Jest pyszna,zawiera niewiele tłuszczu także jest doskonałą potrawą zarówno dla dzieci,jak i osób na diecie.

  • 30 min

Składniki:

  • -duży kurczak
    -łyżka masła
    -natka pietruszki
    -sól

Rolada z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zmielona i wymieszana masa 1. 1.Zdejmujemy skórę z kurczaka.
    2.Mięso dokładnie odkrajamy od kości i mielimy przez maszynkę.
    3.Do zmielonego mięsa dodajemy łyżkę masła i ok.łyżki soli oraz natkę pietruszki.Mieszamy aż masa będzie zbita.
    4.Skórę z kurczaka rozkładamy na posmarowanej tłuszczem folii aluminiowej.Na skórę rozkładamy mięso i zwijamy w roladę.Owijamy folią.
    5.Następnie roladę owijamy w ściereczkę lub pieluchę tetrową i obwiązujemy nicią.
    6.Wkładamy do osolonej wrzącej wody,gotujemy 40 minut na wolnym ogniu.Po ugotowaniu wyjmujemy i przyduszamy aż woda przestanie wyciekać.

Porady

Roladę można także zrobić bez zdejmowania skóry,jednak ma wówczas trochę inny smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy