Rolada z kurczaka

4.5 (191 ocen)

Smaczna rolada z kurczaka , propozycja na niedzielny obiad

Składniki:

  • Kurczak o wadze około 2 kg
    FARSZ:
    15 dkg . boczku
    25 dkg. mięsa mielonego
    3 łyżki bułki tartej
    1 cebula
    pęczek koperku
    1 jajko
    20 dkg pieczarek
    masło lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z kurczaka 1. Kurczaka odfiletować . Przeciąć na pół , posolić popieprzyć i odstawić . Cebulę i pieczarki drobno pokroić , udusić ,do mięsa mielonego dodać jajko , bułkę tartą , posiekany koperek i uduszone pieczarki z cebulą . Na rozciętego kurczaka układamy plastry boczku na boczek rozkładamy mięsny farsz, zwijamy roladę . Gotową roladę związujemy i wkładamy do rękawa foliowego , pieczemy około 1,5 godziny w 180*C , pół godziny przed końcem pieczenia przecinamy rękaw aby mięso się zrumieniło . Ja do rękawa wrzucam kilka ząbków czosnku, kilka ziaren pieprzu , liść laurowy i smaruje kurczaka oliwą . Kurczaka można nadziewać bez przecinania , wtedy trzeba zrobić więcej farszu i po napełnieniu pozszywać wszystkie otwory
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować