Rolada z jabłkami

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Szybkie i mało pracochłonne ciasto w sam raz na sezon jabłkowy.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    ½ szklanki cukru pudru
    ¾ szklanki mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    5 średnich jabłek
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, stopniowo dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Blaszkę wyłożyć pergaminem, rozłożyć starte jabłka (można posypać cukrem), na jabłka wylać przygotowane wcześniej ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec na złoty kolor w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu wyłożyć ciasto na ścierkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Wierzch oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować