Rolada z indyka z wkładką buraczano-orzechową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Upiekłam ciasto buraczane na bazie jajek, orzechów i buraczków, które stanowiło wkładkę do rolady z indyka.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    • 800 g piersi z indyka
    • 400 g ugotowanych buraków
    • 100 g zmielonych orzechów laskowych
    Składnik dodatkowy
    • 2 jajka
    Składniki robocze
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Przystawki Ciasto

Rolada z indyka z wkładką buraczano-orzechową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladaz indyka z wkłądką buraczano-orzechową 1. • Ubić białka na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać żółtka i dalej ubijać.
    • Do jajek wrzucić buraki starte na tarce i zmielone orzechy. Doprawić solą i pieprzem.
    • Ciasto wylać na małą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    • Piec w temperaturze 180 st.C przez 20 minut.
    • Pierś indyka pokroić na plastry, każdy rozbić cienko, posypać solą i pieprzem.
    • Plastry rozłożyć na folii spożywczej w formie prostokąta większego niż upieczone ciasto buraczane.
    • Na indyku położyć ciasto i zwijać roladę wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią.
    • Zwiniętą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą jak cukierek, następnie całość zawinąć w folię aluminiową.
    • Piec w temperaturze 200 st.C przez 30 minut.
    • Po wyjęciu z folii pokroić na plastry.

Porady

Roladę można podawać na gorąco jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować