Rolada z indyka z twarogiem i wrzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę osącz z zalewy.Natkę pietruszki umyj,osusz,grubo posiekaj.Biały ser zmiel w maszynce.Dodaj żółtka,kukurydzę i natkę.Wymieszaj,przypraw do smaku solą,pieprzem i słodką papryką.Odstaw.Mięso umyj,osusz,rozkrój na jak największy płat.Delikatnie rozbij przez folię spożywczą.Natrzyj z obu stron solą,pieprzem i słodką papryką.Włóż na 30 minut do lodówki.
2.Cukinię obierz,pokrój w długie słupki.Marchewkę oczyść,umyj,również pokrój w słupki.Masę twarogową równomiernie rozsmaruj na mięsie.Na środku ułóż słupki cukinii i marchewki.Mięso dokładnie i ściśle zwiń.Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami.
3.Roladę ułóż w polanej olejem brytfannie lub włóż do rękawa do pieczenia.Wstaw do rozgrzanego piekarnika do temperatury 240 stopni C piekarnika.Piecz 20 minut.Następnie temperaturę zmniejsz do 210 stopni C,piecz jeszcze godzinę.Ostudź.Podawaj np.z sosem serowym.
Komentarze