Rolada z indyka z twarogiem i wrzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

To połączenia mięsa,sera i jarzyn mogłoby się wydawać nico dziwne..ale jest bardzo smaczne.Tę roladę polecam na uroczysty obiad.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z indyka: 1.5 kilograma
    - biały ser: 0.5 kilograma
    - żółtko jajka: 2 sztuki
    - kukurydza: 0.5 puszki
    - cukinia: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - marchewka: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - słodka mielona papryka do smaku: 1 łyżeczka
    - olej do formy: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka z twarogiem i wrzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osącz z zalewy.Natkę pietruszki umyj,osusz,grubo posiekaj.Biały ser zmiel w maszynce.Dodaj żółtka,kukurydzę i natkę.Wymieszaj,przypraw do smaku solą,pieprzem i słodką papryką.Odstaw.Mięso umyj,osusz,rozkrój na jak największy płat.Delikatnie rozbij przez folię spożywczą.Natrzyj z obu stron solą,pieprzem i słodką papryką.Włóż na 30 minut do lodówki.
  • 2. Cukinię obierz,pokrój w długie słupki.Marchewkę oczyść,umyj,również pokrój w słupki.Masę twarogową równomiernie rozsmaruj na mięsie.Na środku ułóż słupki cukinii i marchewki.Mięso dokładnie i ściśle zwiń.Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami.
  • 3. Roladę ułóż w polanej olejem brytfannie lub włóż do rękawa do pieczenia.Wstaw do rozgrzanego piekarnika do temperatury 240 stopni C piekarnika.Piecz 20 minut.Następnie temperaturę zmniejsz do 210 stopni C,piecz jeszcze godzinę.Ostudź.Podawaj np.z sosem serowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować